Tegyünk rendet!

Úgy tapasztalom hogy mostanában a legrövidebb megfogalmazásokat szeretjük. Íme!

Őszinte és tiszta emberi kapcsolat, ami által töltődni és fejlődni lehet.

A segítő beszélgetésben maga a kapcsolat az, ami gyógyító hatású. Megvan benne az elfogadás, a pozitív odafordulás, a hitelesség, aminek következtében létrejöhet a raport (összhang).

A segítő beszélgetéseken olyan fülekre és szemekre találsz, amik figyelmet és időt adnak. Értő figyelmet és biztonságos teret arra, ami éppen van. Éppen benned van. Sok esetben csak őszinte és tiszta beszélgetés, ugyanis hiány alakult ki, az olyan élethelyzetekből ahol bátran kirakhatjuk akik vagyunk és nem bántanak érte.

Fontos tudni, hogy ez nem a kész megoldások terepe és nem az ész osztásé. Hanem a problémák okának megtalálása és a megoldásokra való rávezetés, fókusz.

Nincs helye hirtelen boldogság recepteknek és tanácsok helyett úgy visszük a beszélgetést, hogy a segítséget kérő önmaga találjon rá a saját kérdéseire adandó helyes válaszokra.

Nincs helye bíráskodásnak és ítélkezésnek nem foglalkozom azzal, ki a vétkes. De segítek, hogy a szituációt egy másik, eddig ismeretlen szemszögből is lásd. Segítek meglátni az erdőt amiben a fa van..

Ha úgy érzed itt az ideje hogy megpihennes egy térben ahol te vagy a fókuszban és őszintén krakhatod ami van, akkor jelentkezz: info@czimmerpatrik.hu

A következő linken egy rövid leírást találsz a pszichológusról és rokonairól.

http://www.integralakademia.hu/tartalom/423-pszichologia-hasznalati-utasitas-a-lelekhez

Akik szeretik a hosszú definíciókat:

Az Integrál szemléletű Önismereti tanácsadó olyan mentálhigéniás, alternatív segítő szakember, aki wilberi integrál szemléletű elméleti képzést kap a nyugati pszichológiai iskolákból, pszichoterápiás eljárásokról és a spirituális irányzatokból. Gyakorlati képzése kiterjed a tiszta és terápiás kommunikációra, segítő beszélgetésre, saját klienssel való munkára, annak szupervizióban történő feldolgozására. Részt vesz legalább háromféle (családállítás, bodywork, pszichodráma, gestalt) technikán alapuló sajátélményű önismereti és személyiségfejlesztő csoportban és a három év folyamán legalább egy alkalommal minimum 10 napos meditációs elvonuláson. Mindezen elméleti és gyakorlati képzést követően saját témában elkészíti és megvédi integrál szemléletű szakdolgozatát és vizsgát tesz a három éves elméleti és gyakorlati képzés ismeretanyagából. Ezen ismeretek birtokában képes a wilberi integrál pszichológia rendszerét alkalmazva segítő tevékenységet végezni. Kompetenciája az önismeretük, személyiségük, spiritualitásuk kiteljesedésére törekvő felnőttek integrál szemléletű életviteli, életmódbeli tanácsadására, segítésére terjed ki.

Az integrál szemléletről itt írtam bővebben infót

Ha úgy érzed itt az ideje hogy megpihennes egy térben ahol te vagy a fókuszban és őszintén krakhatod ami van, akkor jelentkezz: info@czimmerpatrik.hu

(Visited 346 times, 1 visits today)

Írd meg a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé.