fbpx
Nem gondoltam volna, hogy a puszta napi szintű kommunikáció és egy feladat (to do) lista tudatos elkészítése, milyen önismereti utazást fog beindítani.

Természetesen a Válságállók egy komplex program volt, viszont most csak a tömör tanulságait írnám le.

1. Ülj le és kezdd el felírni az összes “felnyitott böngésző ablakot”. Sokan vagyunk, akiknek rengeteg ablak van megnyitva a számítógépén és az életünk épp ugyanilyen. Multi tasking, időbeosztás rohannak a dolgok, és a nappalit is már 3 éve ki akarom festeni. Állj meg és írj le mindent! az összes olyan dolgot amit el akarsz intézni! Ha fel van írva pusztán az tehermentesít és nem kell fejben tartani, nem is fogod elfelejteni!

2. Készíts heti vagy napi teendő listát, de rendelj hozzá idő intervallumot!
Készült olyan lista ami kb. 26 órát vett volna igénybe egy napra! És ebben én-idő alig szerepelt!

3. A közösségnek akkor is van ereje, ha csak néhány ember alkotja. Még pedig a számonkérhetőség és egymás támogatása által.

4. Minden élethelyzetre van egy megoldás. Kérdés, hogy tettrekészen állsz-e arra, hogy szembe fordulj az eddigi szokásaiddal és démonaiddal.

5. A legfontosabb: A KEVESEBB TÖBB! Elöntöttek minket az online tanfolyamok, és most az információ tetszeleg “arany köntösben”. “Vigyázz ha nem képzed magad agyon és nem csinálsz 100 dolgot, akkor lemaradsz!”

Mi lenne ha egy képzést vagy tananyagot vennél és azt maxolnád ki? Odafigyelve és beépítve azt az életedbe, nem csak elfogyasztva? Élőlények vagyunk nem élő-cselekvők! Ezt a tempót a szervezetünk sem bírja, a lelkünknek meg esélye sincs utolérni!

Mik azok a tevékenységek amik rabolják a figyelmed de valójában nem adnak hozzá az életedhez?

6. A rendszer és a rend a legnagyobb segítség, ha időt akarsz nyerni. Egy rendszert beépíteni nagy energia, viszont ha már rutin szerűen megy többé okoz gondot? Soha nem írtad még össze a kiadásaid? Nincs terved a következő 1 évre? Szanaszét vannak a hivatalos és fontos dokumentumaid? A laptopod fájljai között semmi struktúra? A rend van érted, nem te a rendért. 

7. Emberi kapcsolatok. Mi a fontosabb? Szakíts időt a szeretteidre és amúgy az emberekre! A legtöbb tanulmány ahol haldoklókat kérdeztek az élet értelméről, az emberi kapcsolatokat hozza ki a legfontosabbként! A mosoly és a figyelmed ereje mindenkinek ad, ha kiteszed a határaidat, azzal viszont magadat óvod meg. Egyensúly csak önismeret által lesz benned.

(Visited 56 times, 1 visits today)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com