Integrál Tanácsadás

Üdvözöllek!

Nehéz azt megfogni, hogy mi az integrál tanácsadás. Beszéljen helyettem valaki, akivel együtt dolgoztam! Kattints IDE!

Az önismereti tanácsadáson személyiség fejlődésedet  alapozhatod meg. A segítő beszélgetések alkalmával kapsz egy visszajelzést a saját belső működésedről. Segítek kiemelni a közös mintázatot az életedben felmerülő nehézségekben, problémákban és elakadásokban. Az önfejlesztés és az önismeret egy komoly szintje ez. Ennek köszönhetően jobban megérted majd önmagad és az emberi kapcsolataid.

Tartós változást érhetsz el az élet bármely területén a tudatosságod növelésével, aminek a legfontosabb lépése elkezdeni! Csoportban vagy egyéni folyamatban. A lényeg az ember-ember kapcsolat.

Amikor a tudatos éned irányít akkor kevésbé vagy kiszolgáltatva a környezetednek sőt még a saját gátló hiedelemeidet is felülírhatod. Ilyenkor nem a külső illetve belső játszmák, dinamikák vagy fejletlenebb én részeink vezérelnek minket.

Az integrál szemléletről és rólam a blog cikkeimben olvashatsz többet.

IMG_20210111_153907-01

Az Edzett Agy

Ha szükséged van még egy löketre, hogy rendszeresen mozogj, akkor…
robert-bye-BY34glOW7wA-unsplash (1)

Érjen utol a lelked!

Egyszer valamikor régen indiánok vezettek át egy csoportot a hegyeken,…

Az integrál önismeret alapfeltételezése, hogy minden reakciónk és viselkedésünk rendben van. Ha viszont tudatfejlődési és fejlődéslélektani szempontból nézzük ezeket a viselkedéseket, akkor láthatjuk, hogy vannak alacsonyabb és magasabb szintű működésmódjaink is.  Ha ezt látod, akkor pontosabb térképed van magadról és sokkal nagyobb szabadságfokkal tudod meghozni a döntéseidet. Vagyis tudatosabban.

Sokszor idézik Buddha ezen idézetét, hogy a legnagyobb baj a nemtudás. Amikor valaki nem ismeri az elme igazi természetét, akkor a nemtudás állapotában van. (A mahájána hagyományban a nem-tudást, a ragaszkodást, és az averziót úgy nevezik, hogy a három méreg, ugyanezt a théraváda hagyományban úgy nevezik, hogy a három ártó gyökér.)

Az üléseinken a fentiek nyomán:

 • Térképet kapsz Önmagad megismeréséhez.
 • Ráláthatsz a karaktered egyéni működésére és mozgatórugóira.
 • Megélheted, kifejezheted, megtapasztalhatod önmagad.
 • Meghozhatod saját döntéseidet és felelősséget vállalhatsz az életedért.
 • Ráláthatsz elakadásaid okaira.
 • Relaxációt és stresszkezelési technikákat sajátíthatsz el.

A következő témákban tudlak kísérni:

 • Mélyebb önismereti igény.
 • Emberi kapcsolatokban való elakadás.
 • Életvezetési nehézségek.
 • A biztos pont ahol tabuk és szégyen nélkül lenni és beszélni.
 • Spirituális elakadás vagy válság.
 • Egzisztenciális kérdések.
 • Önbecsülési, önbizalmi problémák.

Minden egyes tudatszint egy belső szereplő bennünk, mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, tulajdonságai és céljai, és ezek szerint kell megközelíteni őket. Az egyes tudatszintek fő jellemzői Ken Wilber tudatfejlődési létrájából indulnak ki. Ha ezeket megtanulod magadban felismerni, akkor egyben megtanulod azt is, hogy hogyan kezeld őket. Ha például megtanulod felismerni a korai énrészeid működését, akkor tudni fogod, hogy mikor kell magadnak támogatást adni, és honnan kezdődik az a szint, ahol inkább a kihívás fog téged előre mozdítani.

„Az integrál nézőpont lehetővé teszi, hogy adott helyzetben, adott területen a valóság valamennyi fontos aspektusát figyelembe vegyük. Segít eligazodni  komplex és gyorsan változó világunkban, valamint segít az önismeret mélyebb fokára jutni, mely felgyorsítja személyes növekedésünket.” – Gánti Bence, az Integrál Akadémia megalapítója, 2016

Hiszem, hogy vannak helyek az életben, ahová nem lehet egyedül eljutni. 

Keress bátran!

Az ülések jelenleg Pécsen belvárosában az Inner Arcanum-ban zajlanak.

(Visited 650 times, 1 visits today)