Te is azok közé tartozol, akiknek a felmérésről az iskolai Cooper-teszt, vagy a rengeteg szabálytalan fekvőtámasz jut az eszébe?

Megnyugtatlak szó sincs erről, főleg nem kezdő vagy középhaladó sportolóknál!

Mi történik az első közös edzésen, felmérésen?

  1. Legtöbbször telefonon vagy emailben egyeztetünk időpontot az első találkozóra.
  2. Minden esetben egy Tanita testösszetétel mérő mérleggel indítunk, azért hogy a későbbiekre nézve legyen egy objektív támpontunk. Legyen mihez viszonyítani. A testösszetételről és annak mérésérő itt olvashatsz bővebben.
  3. Ezután átbeszéljük a sport és sérülési múltadat, táplálkozási, folyadékbeviteli és alvási szokásaidat. Szó esik szerzett betegségekről, jelenleg használt gyógyszerekről. Jelenleg is gondot okozó sérülésekről és elváltozásokról.
  4. És végül felteszem a nagy kérdést!  Mi a célod? Miért vagy itt?

Az „úgy érzem kicsit itt pufi, fogyni akarok meg jó lenne némi izom” túl tág. Így nagyon nehéz bármilyen célt elérni. Gondold át jól mi a célod, legyen mérhető és tervezhető.
Hogy reális-e? Közösen átbeszéljük.

Itt van például egy reális cél: „szeretném ellensúlyozni az ülőmunkám okozta károkat, fogyni 5 kilót augusztusra, és 5 húzódzkodást segítség nélkül elvégezni”.

5. És itt indul a …

Mobilitási és stabilitási felmérés, ami nem egy izzasztó ketrecharc, hanem egy kényelmes tempójú, könnyen elvégezhető gyakorlatok sora, miközben jegyzeteket készítek.

Az FMS keretrendszert használom, néhány hozzáadott kiegészítő vizsgálati módszerrel.

A módosított tesztből hamar láthatóvá és számodra is érthetővé válnak bizonyos összefüggések. Minden test és életmód egyedi, viszont az előre esett vállak, rövidült mell izmok, horpasz izmok, elégtelen bokamobilitás, és rövidült hátsó lánc valamelyike gyakran megjelenik.

Ezeket azóta gyűjtjük mióta beültünk az iskolapadba…

Itt a lehetőség korrigálni és egy jól működő egészséges és örömet okozó testben élni!

6. Mire ezzel végzünk már saját mappád van, amit bármikor elővehetünk és sport vagy egészségügyi céljaidat menetközben is tudjuk alakítani, finomítani.

Kiemelt fontosságú az utókövetés! Másképpen honnan tudnád merre tartasz?

Mink van eddig?
Tetterő, hiszen itt vagy az első találkozón a felmérésen!

Van egy objektív és egy saját képed arról milyen állapotban van a tested, és az FMS a diszfunkciókat is kirajzolja, vagyis elkészült a kiindulási pont mindennek az alapja.

Ezután közösen megbeszéljük, hogy erre az alapra milyen módon lehet ráépíteni a célod.

Újra nálad a labda, mennyi időt és energiát szeretnél magadra fordítani a teremben és azon kívül?

“Ideig óráig működik a testünk úgy, hogy csak „kiveszünk” belőle, de ha vissza is fordítasz, vagyis befektetsz energiát magadba a megtérülés nem fog elmaradni!”

Kíváncsi vagy, hogy mozog a tested a saját anatómiai lehetőségeihez képest?

Kezdjük a felmérést! <Klikk

(Visited 79 times, 1 visits today)

Írd meg a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé.